De top 10 bezienswaardigheden van Kyoto, Japan

Wanneer mensen voor het eerst nadenken over het idee van een vakantie in Japan, gaan hun gedachten meestal naar Tokio. Nu is er niets mis met Tokyo, zijn torenhoge wolkenkrabbers die perfect contrasteren met zijn sombere tempels, maar er is veel meer in Japan dan de felle lichten van de wereldberoemde hoofdstad.

Neem bijvoorbeeld Kyoto. De stad is de historische en culturele hoofdstad van Japan, een fijne mix van stedelijke wildgroei en culturele juweeltjes. Inderdaad, Kyoto was de thuisbasis van de Japanse keizerlijke familie van 794 tot 1868, toen de keizer besloot te verhuizen naar Tokio. Kyoto is een van de weinige grote Japanse steden die de vernietiging van luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft vermeden, en afgezien van al het andere dat het een fascinerend onderdeel maakt van elke vakantie in Japan.

Hoeveel tijd u in deze geweldige stad wilt doorbrengen, hangt voornamelijk af van uw smaak in sightseeing. Buiten de winkel- en puur commerciële aspecten van de stad bestaan ​​de belangrijkste bezienswaardigheden bijna volledig uit culturele bezienswaardigheden zoals boeddhistische tempels en zen-tuinen. Vanwege de hoeveelheid historische en culturele bezienswaardigheden is het heel gemakkelijk om Kyoto-sightseeing te overdrijven als het te snel wordt gedaan. Gelukkig, wandelen van zicht tot zicht door de prachtige stad tempert dit mooi en laat bezoekers genieten van de rijke contrasten die een Japanse vakantie in deze regio kan bieden. Maar als je alleen de tijd of energie hebt om 10 culturele en historische schatten van Kyoto te bezoeken, dan zijn dit wat Id aanbeveelt

Heian Jungu

Dit Shinto-heiligdom staat bekend om het hebben van de grootste torii in heel Japan. Het heiligdom werd gebouwd in 1895 om de 1100e verjaardag van Kyoto (voorheen Heiankyo) te vieren en is opgedragen aan keizer Kammu en keizer Komei. Als je toevallig op vakantie bent in Japan op 22 oktober, heb je de kans om het Festival of Ages (Jidai Matsuri) te zien dat hier plaatsvindt en de dag viert waarop Kyoto de Japanse hoofdstad werd. Het festival omvat een enorme processie van ongeveer 2.000 mensen die zich over meerdere kilometers uitstrekt.

Gion

Gion is het district van Kyoto dat bekend staat om zijn geishahuizen en is het beste deel van de stad waar geisha en maiko hun dagelijkse bezigheden zien. Gion werd gebouwd in de middeleeuwen, maar gedeeltelijk omdat sommige gebieden tot nationaal historisch beschermd district werden verklaard, blijft een deel van de architectuur en het amusement vergelijkbaar met hoe het was toen het voor het eerst werd opgericht.

Om een ​​populaire misvatting te verduidelijken, zijn geisha’s geen prostituees, en Gion is nooit een rosse buurt geweest.

Kinkakuji (Gouden Paviljoen-tempel)

Het meest opvallende kenmerk van Kinkakuji (en waar het zijn naam aan dankt) komt van het bladgoud dat de bovenste twee lagen van het paviljoen volledig bedekt. Het is een prachtige site en een die Japanse vakantiegangers niet anders kunnen dan associëren met Kyoto. De tempel wordt naast een vijver geplaatst, zodat iedereen die het bezoekt een glinsterend spiegelbeeld van de structuur kan zien, waardoor een krachtig beeld ontstaat van een verbinding tussen hemel en aarde. Hoewel de bladgoudbekleding de tempel buitengewoon waardevol maakt, is de waarde ervan niet geheel monitair, maar ook spiritueel: binnen de muren herbergt het relikwieën van de Boeddha.

Ginkakuji (Silver Pavilion Temple)

Het is een beetje misleidend om dit direct onder de Golden Pavilion Temple te vermelden, want hoewel de eerder genoemde tempels met gouden bedekking het tot een opzichtig monument maken, is deze tempel relatief minimalistisch. Dit komt omdat, hoewel het oorspronkelijke plan was om van deze tempel een zilveren aanvulling op zijn gouden neef te maken, het plan nooit werd uitgevoerd en het een prachtig voorbeeld blijft van minimalisme en terughoudendheid.

De tempel zelf is een eenvoudig gebouw met twee verdiepingen, maar zijn prachtige aantrekkingskracht is te vinden in de omringende rust van de twee tuinen. De eerste is een vijvertuin bestaande uit rotsen en planten met als doel vanuit elke hoek een ander perspectief te bieden. De tweede tuin bestaat uit twee zorgvuldig vormgegeven zandbergen die een gevoel van volmaakte rust bieden.

Kyoto Imperial Palace

Kyotos Imperial Palace (Kyoto Gosho) was ooit het huis van de Japanse keizerlijke familie, maar toen de hoofdstad in 1868 naar Tokio verhuisde, volgden de heersers. De structuur is bij vele gelegenheden afgebrand en de huidige reconstructie werd pas in 1855 gebouwd.

Het complex zelf is ingekapseld in een lange muur en bestaat uit verschillende hallen, tuinen en poorten. Hoewel de troonplechtigheden van keizer Taisho en keizer Showa werden gehouden in de hoofdzaal van dit paleis, werd de huidige keizer ingewijd in het keizerlijk paleis van Tokio.

Kiyomizudera

Kiyomizudera (of Pure Water Temple) is een van de beroemdste tempels in Japan met zowel toeristen als de lokale bevolking. Opgericht in 780 door een van de oudste sekten in het Japanse boeddhisme (de Hosso), staat de tempel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Gelegen in de beboste heuvels in het oosten van Kyoto, biedt de tempel vanaf zijn houten terras een fantastisch uitzicht over de stad. De bron onder dat terras zou water hebben met genezende eigenschappen en is de reden waarom de tempel zijn naam heeft.

Fushimi Inari

Inari is de Shinto-god van rijst en vossen zouden zijn boodschappers zijn. Om die reden is het Fuhimi Inari-heiligdom bezaaid met veel vosstandbeelden. De vele tori-poorten zorgen voor een onvergetelijke ervaring, maar als het je lukt, is een bezoek aan het heiligdom ‘s avonds een must, de zwakke lichten en geluiden van de dieren in het wild zorgen voor een heerlijk sfeervolle wandeling door de tori-poorten van het heiligdom.

Tenryuji-tempel

Tenryuji-tempel wordt beschouwd als de belangrijkste Zen-tempel in Kyoto, en de letterlijke vertaling van zijn naam is de hemelse draaktempel. Het gebouw begon zijn leven als een privévilla van keizer Go Daigo en werd later na zijn dood omgebouwd tot een tempel ter nagedachtenis aan hem. Volgens de legende had een boeddhistische priester een ongemakkelijke droom waarin een draak opstond uit een nabijgelegen rivier, waardoor hij geloofde dat de geest van Go Daigos ongemakkelijk was en dat er een tempel moest worden gebouwd om hem te sussen.

De tempel is acht keer onwaarschijnlijk beschadigd door branden, hoewel de laatste keer meer dan 150 jaar geleden was. Als gevolg hiervan is de huidige incarnatie van het gebouw slechts 100 jaar oud, maar de tuin is een van de oudste van het land en dateert uit de 14e eeuw.

Ryoanji-tempel

De Ryoanji-tempel is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De naam betekent tempel van de vreedzame draak en behoort tot de Myoshinki-school van de Rinzai-tak van de zen-sekte. De tuin zelf wordt beschouwd als een van de meest pure voorbeelden van de Japanse cultuur. Perfect in zijn eenvoud, de tuin bestaat uit kleimuren, geharkt zand en 15 rotsen.