Een overzicht van Japan

Voor zo’n kleine totale landmassa heeft Japan een onmiskenbare stempel gedrukt op de menselijke geschiedenis. Als u Japan als bestemming overweegt, vindt u hier een overzicht van het land.

Een overzicht van Japan voor reizigers Japan

strekt zich uit langs de oostkust van Azië en is een land dat bestaat uit een verzameling eilanden. Het vasteland, zoals we het zien, is het eiland Honshu. Er zijn nog drie andere grote eilanden, Hokkaido, Shikoku en Kyushu, en ongeveer 3.000 veel kleinere eilanden, die we Japan noemen. Bij elkaar is de totale landmassa iets kleiner dan Californië. De geografie op de eilanden is bergachtig, het best geïllustreerd door Mt. Fuji op 12.385 voet. Zoals je zou verwachten, is het eilandland inherent een erkenning van een vulkanisch gebied en ervaart Japan vrij vaak aardbevingen, sommige op grote schaal.

Japan is een extreem verstedelijkt land met de meeste mensen die in grote steden wonen. De twee belangrijkste religies zijn het shintoïsme en het boeddhisme. De geloofssystemen zijn harmonieus en delen vaak dezelfde tempels.

Volgens de legende werd Japan rond 600 voor Christus gesticht door keizer Jimmu. De huidige keizer is een afstammeling van de eerste.

De eerste interactie met het Westen was in 1542 toen een verloren Portugees schip in Japan landde. In de loop van de volgende eeuw kwamen er meer westerns, maar ze werden niet vertrouwd. De Japanse shoguns verboden uiteindelijk alle buitenlanders en het land was meer dan 200 jaar geïsoleerd. Pas in 1854 opende Japan zijn deuren voor de wereld onder de Conventie van Kanagawa met de Verenigde Staten. Toen dit eenmaal gebeurde, evolueerde Japan snel van een feodale staat naar een modernere benadering.

De Eerste Wereldoorlog was een zegen voor Japan. Vechtend aan de zijde van de zegevierende geallieerden, herhaalde Japan opnieuw respect als economische en militaire macht na de nederlaag van de as. Helaas ging de keizer van Japan na de oorlog een andere richting uit, op zoek naar dominantie van China en Azië in het algemeen.

In 1937 werd Japan een bondgenoot van nazi-Duitser. Dit leidde uiteindelijk tot het besluit om op 7 december 1941 een aanval op Pearl Harbor voort te zetten. Na vier jaar oorlog, het verlies van 3 miljoen Japanse levens en twee atoombombardementen, gaf Japan zich op 2 september 1945 over aan de Verenigde Staten. werd van de meeste van zijn territoriale bezittingen ontdaan en werd de facto geregeerd door generaal Douglas MacArthur, die de opperbevelhebber werd genoemd.

Na de Tweede Wereldoorlog keerde Japan zich via hervormingen tot een democratisch systeem. De VS en bondgenoten keerden op 28 april 1952 via het Vredesverdrag de volledige controle over Japan terug. Hoewel zijn tijd als militaire macht voorbij was, werd Japan opnieuw een economische reus. Ondanks zijn relatief kleine landmassa heeft Japan de op één na grootste economie ter wereld.

Het moderne Japan beslaat 145,902 vierkante mijlen. De hoofdstad is Tokio. Het terrein is het best te omschrijven als ruige, bergachtige eilanden met wisselende temperaturen.

De mensen in Japan worden Japans genoemd. De totale bevolking is iets meer dan 127,4 miljoen mensen, maar de bevolking neemt iets af. Japans is de belangrijkste taal die wordt gesproken en alfabetiseringspercentages zijn 99 procent. Japanse mannen hebben een levensverwachting van 77 jaar, terwijl vrouwen gemiddeld 84 worden.

Met zijn bergachtige eilandlandschap is Japan een populaire bestemming voor reizigers. Het is duur, maar alleen al een bezoek aan de berg Fuji maakt een reis de moeite waard.