Reis naar Japan en ervaar het Verre Oosten

Als je vastbesloten bent Azië te verkennen, maar niet zeker weet welk land je moet bezoeken, wil je misschien je sites op het Verre Oosten plaatsen en naar Japan reizen. Hier is wat algemene maar nuttige informatie die goed is om te weten wanneer je door Japan reist. Het zal u helpen om Japan voor uw reis beter te begrijpen en u in staat te stellen Japan comfortabeler te ervaren.

Over het land

Japan bestaat uit vier grote eilanden en verschillende kleinere. Samen hebben de eilanden de vorm van een zeepaardje en beslaan ze een oppervlakte van 377.435 vierkante kilometer. Tokyo, de hoofdstad, is erg modern en bruist van activiteit, dus als je naar Japan reist, wees dan voorbereid op een paar drukte. Het landschap van Japan, weg van de grote steden, is bergachtig met een spectaculair landschap; sommige bergen zijn vulkanisch. Mt. Fuji is de hoogste berg van Japan en staat bekend om zijn symmetrische hellingen.

Over het klimaat

Wanneer u naar Japan reist, is het belangrijk om de seizoenen van het land te kennen en wanneer ze gedurende het jaar plaatsvinden. De eilanden van Japan liggen in het gematigde en aan de noordoostelijke kant van het moessongebied. Het klimaat is over het algemeen mild, hoewel het aanzienlijk verschilt van plaats tot plaats als je door Japan reist. De zomer, die warm en mild is, begint rond half juli na een regenseizoen dat meestal een maand duurt. Behalve in Noord-Japan is de winter mild met veel zonnige dagen. Lente en herfst zijn de beste seizoenen van het jaar met zachte dagen en felle zon.

Over de mensen

Voordat u naar Japan reist, is het een goed idee om een ​​idee te krijgen van de mensen en hun cultuur. Japan is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, met ongeveer 330 personen per vierkante kilometer (bijna 860 personen per vierkante mijl). De Japanners zijn een Mongoloid-volk, nauw verwant aan de grote groepen van Oost-Azië. Er bestaat echter ook enig bewijs voor een mengsel met Maleise en Kaukasus-stammen. Ongeveer 750.000 Koreanen en veel kleinere groepen Chinezen en Kaukasiërs wonen in Japan.

Religieuze overtuigingen

Wanneer u door Japan reist, wordt u blootgesteld aan een nieuwe wereld van religieuze en persoonlijke overtuigingen. Het boeddhisme is belangrijk in het religieuze leven van Japan en heeft sterke invloed gehad op schone kunsten, sociale instellingen en filosofie. De meeste Japanners beschouwen zichzelf als lid van een van de belangrijkste boeddhistische sekten.

Shintoïsme is een inheemse religie die is gebaseerd op mythen, legendes en rituele praktijken van de vroege Japanners. Noch het boeddhisme, noch het shintoïsme is een exclusieve religie. De meeste Japanners houden zich bezig met zowel boeddhistische als shinto-rituelen: de eerste voor begrafenissen en de tweede voor geboorten, huwelijken en andere gelegenheden. Confucianisme, in de eerste plaats een ethisch systeem, heeft ook een diepgaande invloed op het Japanse denken.

Ongeveer 1,3 miljoen mensen in Japan zijn christenen, van wie 60% protestant en 40% rooms-katholiek is.